Dorada la cuptor pe pat de legume

de Gherca Daniela in Peste, 23 Feb 2018 | 6503 vizualizari

 

Este o reteta simpla si rapida care contine in acelasi timp si carnea si garnitura! 

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada
  • 1 lamaie mare
  • 1 dovlevel verde (zuchinni)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 mana buna de rosii cherry
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper mozaic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor pe pat de legume:

Curatam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de lamaie si cateii de usturoi in burta petilor. 

Dovlecelul il spalam, apoi il taiem felii, ceapa o curatam de coaja si o taiem rondele.

Legumele taiate le asezam intr-o tava mare (de preferat termorezistenta), peste ele, asezam rosiile cherry si stropim totul cu ulei de masline si condimentam din nou cu sare si piper. Asezam pestii in tava, peste legume si dam totul la cuptorul incins la 200 grade C, pentru cca. 20 minute sau pana cand pestii s-au rumenit frumos deasupra.

Ii scoatem pe un platou si se pot servi! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv cu fenicul